Hur mycket kostar det att inreda ett nytt hem?

Frågan ” Vad kostar det att inreda ett nybyggt hem?” är väldigt svårt att svara på. Det är för att ingen är lika – som tur är – och för att alla har sina egna behov och budgetar. Omständigheterna varierar också från person till person. Ett ungt par med små barn har mycket olika prioriteringar än ett bosatt äldre par på 58 till 65 år.

Hur mycket kostar det att inreda ett nytt hem?

Låt oss gå tillbaka till det äldre paret för ett ögonblick. Många par tar sina möbler från det gamla till det nya hemmet. Det händer till och med att vi måste designa ett hus för människor utifrån de möbler de har och inte vill skilja sig från. Till exempel designar vi en salong för de personer där deras säten passar perfekt. Ibland har par väldigt höga garderober. Vi tar också hänsyn till detta när vi utformar deras nya hem. Så om du tar med dig dina möbler kan du inreda relativt billigt. Men vad gäller interiören.

Är interiören dyr? Eller snarare prisvärd?

Interiören är inte riktigt dyr. Det finns trots allt en massa budgetmöbler. Du kan fortfarande hitta de riktigt högkvalitativa möblerna som kommer att hålla i generationer, år efter år, i möbelbutiker. Men de mycket dyra möblerna utgör bara en liten del av sortimentet. Åttio procent av butikerna är fyllda med budgetmöbler, och det är ett mycket medvetet och konsumentorienterat val.

Att köpa budget är alltid möjligt

Att bygga handlar också om att göra kompromisser inom inredning, möbler och tillbehör. Att bygga ett nytt hem innebär trots allt mycket pengar. Du vet vad vi ofta råder människor som vill bygga ett visst hem, men inte riktigt har budget för det? Vi rekommenderar att de gör en kompromiss, inte bara när det gäller byggnad, utan också när det gäller möbler. Kanske borde de välja något billigare i första hand och sedan gå för dyrare alternativ dyrare senare? Att slutföra sitt hem är inte hundra procent komplett, men redo att flytta in? För att installera ett billigt kök för tillfället – vi använder ofta namnet ’Ikea kök’ här – för att överbrygga de första åren. Och att byta ut det köket mot ett dyrare efter några år. Allt är möjligt.

Behöver du en byggfirma för att bygga ditt drömhus eller något annat projekt du har på gång, vi finns här för dig som bor i och runt Stockholm! Kontakta oss!